Изяви с участието на представители на Областна администрация Силистра за Деня на будителите

2/11/2016
Областна администрация Силистра по различни начини почете Деня на будителите. Областният управител Стоян Бонев изпрати поздравление до всички институции, включително училища, читалища, творчески клубове и др. Специално бяха поздравени за откриването на обновената си експозиция в Етнографския музей в Силистра представителите на Регионалния музей, тъй като по този начин приключиха първата си дарителска акция с получени над 300 предмета от 22 дарители.
 
С участието на заместник областните управители Елена Томова и Младен Минчев бе тържественото честване на Деня на народните будители, проведено в Двора на кирилицата в Плиска, организирано заедно с Областна администрация Шумен с областен управител Донка Иванова.
 
В празника се включиха над 40 млади учители от региона и много гости – представители на областни и общински администрации, преподаватели във ВУЗ и др. Пред паметника на светите братя Кирил и Методий бяха поднесени венци и цветя, а празничен водосвет отслужиха отци от местната епархия.
 
Поредният открит урок по родолюбие, проведен на територията на уникалната експозиция, този път наречен „От Първопрестолна Плиска до младите будители“, бе изнесен в присъствието на историци и педагози, обединени от вярата за запазване и  за предаване на поколенията на завещаните ни от векове непреходни ценности.