Заместник областният управител на Силистра Младен Минчев на прояви в София и Русе

13/9/2016
В Русе бе проведена тържествена церемония за началото на учебната 2016-2017 година. Ректорът проф. Велизара Пенчева приветства гостите, сред които бе и заместник областният управител на област Силистра Младен Минчев, който поздрави ръководството на учебното заведение от името на Областна администрация Силистра и на областния управител Стоян Бонев.
 
Откриването на учебната година и представянето на новия випуск във Филиал Силистра ще стане на 19 септември в зала „Проф. Славчо Иванов“.
 
„Русенският университет е мястото, където ще се докоснете до науката и ще имате възможност да реализирате идеите си, да трупате знания и опит, да намерите съмишленици и да развиете таланта си“, каза по адрес на 1 600 първокурсници ректорът проф. Пенчева.
 
Трима от тях са пълни отличници, а студентите, приети с успех над 5,50, са общо 75. Новите професори и доценти в Русенския университет са по четирима. Двама доценти вече са доктори на науките, а защитените докторски дисертации в различните области на знанието са 56. 
 
Междувременно в препълнената зала на Военния клуб в София беше представена книгата „Президентът Петър Стоянов. Преговор на историята“, в което участва и заместник областният управител на област Силистра Младен Минчев. Десетки приятели и почитатели на автора - самия президент Стоянов, се отзоваха на поканата, включително настоящият държавен глава Росен Плевнелиев, да бъдат част от събитието.