Силистра е част от кампанията на МЗХ "Подкрепяме българското"

12/9/2016
Министерство на земеделието и храните стартира кампания в подкрепа на българските производители от цялата страна. Инициативите се провеждат в областните центрове.
 
В първия ден на новата седмица домакин на една от изявите бе община Силистра, в която участваха десетина производители от област Силистра, представители на различни среди – производство на зеленчуци и плодове, на млечни и на месо произведения. На практика става дума за изложения на родни храни и хранителни продукти, под мотото „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“.
 
На специалното откриване гост бе заместник министърът на земеделието и храните Васил Грудев. В него участваха областният управител Стоян Бонев и кметът д-р Юлиян Найденов, които приветстваха начинанието на МЗХ и включилите се фирми, включително и земеделски кооперации, някои от председателите на които участваха лично в представянето на производството си. Сред гостите бе и народният представител Алтимир Адамов, както и представители на регионални дирекции, на местните власти и на неправителствени организации.
 
Кампанията има за цел да подкрепи производителите в опазването и съхранението на традиционното производство у нас. Земеделието в страната ни има дълбоки корени и като отрасъл заема значителен дял в националната икономика.
 
С инициативата, продължаваща до края на септември във всички областни центрове, се подкрепят местните производители, за да имат възможност да представят своята продукция, която да стане достояние до по-широк кръг потребители.