В Силистра политическите сили се разбраха за състава и ръководството на РИК за 20-и МИР Силистра за изборите за президент

7/9/2016
В заседателната зала на Областна администрация Силистра по покана на областния управител Стоян Бонев и с участието на неговия заместник Младен Минчев бяха проведени консултациите на политическите сили във връзка с конструирането на състава и ръководството на РИК Силистра в 20-и МИР Силистра предвид предстоящите избори за президент на Република България.
 
Според предварителната информация от ЦИК Комисията в Силистра има състав от 13 души с председател, двама заместници и секретар. След обсъждането участвалите представители на партии и коалиции се договориха за общо предложение до ЦИК, както следва: председател – представител на Политическа партия ГЕРБ (общо четирима представители в комисията), заместници – представители на Коалиция БСП – лява България (общо двама) и ДПС (общо двама), секретар – представител на Коалиция Реформаторски блок (един). Останалите партии, представени в Комисията: АБВ – един, Коалиция Патриотичен фронт (един), БДЦ (един), Политическа партия „Атака“ (един).