Вицеконсулът на РФ в Русе с представители на Областна администрация Силистра в рейд по паметници в област Силистра

26/4/2016
 
В навечерието на Деня на Победата вицеконсулът на Генералното консулство на Руската федерация в Русе г-н Алим Жаманов бе в област Силистра, за да поднесе венци пред петте паметника на нейна територия, свързани с Втората световна война и Русия. Той бе придружаван от заместник областния управител г-н Младен Минчев и от група членове на Руски клуб Силистра, начело с неговия председател г-жа Нина Георгиева.
 
Посетени са паметници в Силистра и в град Дулово, както и в две села – Межден и Проф. Иширково, където гостите бяха посрещнати съответно от кметовете Валентин Костадинов и Стойчо Нечев. В срещата в Дулово участваха директорът на местния музей Белчо Маринов и Стоян Колев, председател на областното дружество на Съюза на ветераните от войните.
 
Наскоро г-н Жаманов бе гост на областта във връзка с други два повода – областния етап на фестивала „Нека винаги да бъде слънце“ в Силистра, организиран от Движение „Русофили“ със съдействието на РИО на МОН и община Силстра, и театралния спектакъл на ОУ „Отец Паисий“ в село Добротица за 140-ата година от Априлското въстание.
 
На 8 и 9 май в град Русе Руското консулство организира програма във връзка с Деня на Победата, в който за пръв път в Силистра местната общност от граждани на Руската федерация ще проведат инициативата „Безсмъртният полк“, станала популярна в родината им.