Поздравления от областния управител на Силистра за Деня на Тутракан - 21 септември, и за Деня на Независимостта - 22 септември

18/9/2015
       В навечерието на празника на град Тутракан – 21 септември, когато ще има и тържествено заседание на Общински съвет Тутракан, както и голяма публична проява, областният управител Стоян Бонев отправи поздравителен адрес до неговите граждани: "Уважаеми жители на Тутракан, поздравявам Ви с празника на Вашия град, посветен на 21 септември, ден първи в неговата най-новата история, който ни връща към 1940 г., когато празнува цялото българско население. На този ден с държавен манифест е наредено на българската войска да присъедини нашата Добруджа към Отечеството. Тутракан е първият град, посрещнал тържествено войниците и офицерите на генерал Теодоси Даскалов. Честит празник!" 
      В поздравителен адрес представителят на държавната власт за област Силистра приветства гражданите на областта за празника Ден на Независимостта на България, тържеството за което е предвидено за 22 септември пред паметника на Васил Левски в областния град. В него се заявява: "Уважаеми съграждани, Честит да е Денят на Независимостта на България – 22 септември! Вече 107 години честваме издаването на държавния Манифест, осъществил мечтата на поколения българи за самостоятелна държава, призната от света. За да си припомняме с патриотично въодушевление знаменитата фраза „Цели тридесет години Българският Народ, непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода, и въодушевяван от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя“."