Областен поздрав за участниците в събора „Алфатарски багри“ и във фестивала "Сребърна пее и се смее"

16/5/2015
         В най-малкия добруджански град Алфатар за четвърти път се проведе съборът за автентичен фолклор „Алфатарски багри“. В него участваха 25 състава от областите Силистра и Шумен, с общо над 250 самодейци от деца до представители на Третата възраст. В основата на събора, открит от кмета на общината Йорданка Узунска, са колективи от читалищата на общината, но с гости от местните средища на духовността в община Силистра.
         Заместник областният управител Янка Господинова приветства участниците в събора от името на Областна администрация Силистра, подчертавайки, че проявата е сред най-атрактивните и добре организираните в областния културен календар. Съборът бе почетен с поздравителен адрес и от Златка Питакова от името на Общински съвет Алфатар, на който тя е председател.
        Областният управител на област Силистра Стоян Бонев поздрави със свой специален адрес и участниците в седмото издание на хумористичния фестивал "Сребърна пее и се смее", който започна на 16 май и ще продължи и на 17 май, предвид големия брой записани състави. Фестивалът е единствен по рода си в Североизточна България.