Започна изпращането на абитуриентите от гимназиите в област Силистра

14/5/2015
        Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ – Силистра с директор Дочка Милушева е сред първите в областта, изпратила тържествено своите абитуриенти от випуск 2015 г. В ритуала участва зам. областният управител Янка Господинова, която поздрави зрелостниците от свое име и от името на областния управител Стоян Бонев. Г-жа Господинова връчи една от най-големите награди на гимназията – „Сребърна пара“ на Теодора Драганова, абитуриентката, благодарила на учителите за получената подготовка със слово от всички свои съученици.
        Тази година в поредния випуск на една от най-предпочитаните гимназии в област Силистра завършват 132 представители на 5 специалности. Носител на „Златна пара“ е Йоана Благоева, а на още една „Сребърна пара“ – Рeнета Димитрова. В награждаванията участваха зам. кметът на община Силистра Денка Михайлова и началникът на РИО на образователното министерство д-р Габриела Миткова.
         Ръководството на ПМГ „Свети Климент Охридски” – Силистра провежда  днес от 15 ч. в зала 13 на Град­ската художествена галерия сре­ща за представяне на лауреа­тите от национални олимпиади Иван Савов и Николета Георги­ева. Савов е №1 сред учениците от 11-12 клас в страната на националната олим­пиада по история, а при българиците е в групата  на т.нар. лауреати. Николета е първа в страната в състезанието по техническо чертане и подобно на своя съученик има право да запише по избор избрана от нея специалност във висше училище. За двамата има поздравителни адреси от Областна администрация в знак на уважение за постигнатите от тях успехи.
          На 18 май 2015 г. от 11 ч. в ПГСУАУ „Атанас Буров” – Силистра Регионален инспекторат по об­разование организира церемо­ния за награждаване на лауреа­ти и първенци от националните кръгове на олимпиади и състе­зания по професии за учебната 2014-2015 г. Ще бъдат отличени 9 ученици от 6 училища в облас­тта, за които също са предвидени поздравителни адреси от Областна администрация. 
          Ретуал по изпращане на абитуриенти бе проведен и в СОУ "Никола Вапцаров", едно от най-старите училища в град Силистра.