Силистра е домакин на държавното първенство за незрящи, областният управител поздрави участниците от 11 клуба

8/5/2015
         На стадион „Луи Айер“ в Силистра започнаха състезанията по лека атлетика от държавното първенство за незрящи, чийто домакин е СКХУ „Доростол  2011“ с председател Добромир Удрев. След София крайдунавският град е едва вторият, където от миналата година насам се провеждат подобни състезания. В първенството участват 51 състезатели от 11 клуба, вкл. 3 от София, включени в две бегови дисциплини, скок на дължина и няколко вида хвърляния.  Лекоатлетите са до 23 и над 23 г., поради което сред гостите има и два ученически клуба.
        Областният управител на Силистра Стоян Бонев отправи поздрав до участниците, в който се казва: „С домакинството на СКХУ „Доростол 2011“ на държавното първенство по лека атлетика Силистра се вписва в картината на градовете, в които незрящите у нас имат възможност да покажат своите възможности в един спорт, наричат с право „царицата на спортовете“. Успех на Вас, за които няма предели в преодоляването на предизвикателствата както в живота, така и на лекоатлетическите писти.“
         През м. юни отново Силистра е домакин на състезание от национален мащаб за хора с увреждания – този път в дисциплината „канадска борба“. Шоудаун е третият спорт, който се развива в силистренския Спортен клуб за хора с увреждания „Доростол 2011“, създаден преди 4 години. През този период са реализирани няколко проекта, вкл. за демонстрация на различни спортове, както и на обучение на членове на клуба в придобиване на интерес и умения за спортни занимания.