Ръководството на област Силистра се включи в празника Богоявление/Йордановден

6/1/2015
           Областният управител на област Силистра Стоян Бонев и заместник областният управител Янка Господинова се включиха в празничната служба в православния храм „Св. св. Петър и Павел“ в областния град по повод празника Богоявление/Йордановден. Заедно с Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий, с председателя на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и със заместника му Денка Михайлова, както и с участието на стотици граждани, предвождани от Градския духов оркестър, те участваха в състава на литийното шествие до река Дунав.
              В района на пристанището се проведе поредният ритуал с хвърлянето на дървения кръст във връзка с Богоявление. В него се изявиха 13 млади силистренци, като за 14-и път победител стана 36-годишният Светлин Иванов. Той заслужи парични награди от областния управител и от кмета на общината, а от Областна администрация и подарък – икона на Йоан Кръстител. Парични премии имаше и за всички участници в надпреварата.
                Ритуал за Йордановден бе проведен и от отците от Русенска епархия в град Тутракан, в който се включиха четирима души. Победител за пръв път е 36-годишният строител Николай Яковлиев.