Коледарски поздрав от Калипетрово в Областна администрация Силистра

23/12/2014
        Коледарска група от НЧ "Пробуда" - село Калипетрово със съдействието на клуб "Хари-3" гостува в Областна администрация Силистра, за да изнесе програма пред служителите начело с областния управител Стоян Бонев, заместник областния управител Янка Господинова, главния секретар Николай Николов и експертите по различни въпроси. Групата е една от четирите във второто по големина село в област Силистра и е носител на традициите на местното население. Станеникът на групата пожела в речитатива си молитвените слова за здраве, щастие и берекет през новата 2015 г. 
          В своето празнично послание, изпратено до различни институции и до обществеността на област Силистра, областният управител Стоян Бонев заяви в навечерието на Коледа и Нова година:
         "Уважаеми дами и господа, под хребета на времето в навечерието на прехода между две години е време за равносметка. През изминалата година трудолюбието Ви се отплати, въпреки трудностите и неблагоприятните обстоятелства. Всеки от нас си направи своите изводи, радва се на успехите и скърбя за несполуките.  
       Превратностите на изминалите дни нямат власт над усърдните добруджанци, които с воля и характер устояха в изпитанията.  Надеждите ни за новата година отново се уповават на традиционните български ценности – трудолюбие, лоялност, коректност и взаимодействие. В светлината на бъдните дни, озарени от магията на коледните празници, Ви пожелавам преди всичко здраве!
         Нека съдбата бъде благосклонна към любимата ни Добруджа, честити да са плодовете на трудолюбивия делник, за да бъдат празниците ни по-радостни и щастливи! С вяра и любов да пребъдат благословените ни надежди! Да е честита и успешна новата 2015 година!"