Коледарски песни и наричания в Областна администрация Силистра

19/12/2014
         В Областна администрация Силистра гостува коледарска група от ОДЗ „Нарцис“, за да поздрави служителите на държавната администрация в навечерието на предстоящия голям християнски празник – Рождество Христово. Възпитаниците на Величка Стоянова и Силвия Пенева бяха посрещнати от ръководството в лицето на заместник областния управител Янка Господинова, главния секретар Николай Николов, на директорите на дирекции Тодор Динков и Лейла Слатинска, както и на експертите в тях.
       Песни, танци и наричания вплетоха в програмата си малките коледари, подготвени отлично за своята празнична изява. За доказателство, че вечни са само звуците, свързани в песен; багрите, съчетани в костюмите по писани и неписани правила;  магията на думите в коледарските наричания и енергията на ритуалните танци, завещани от дедите ни. 
       През седмицата представители на Областна администрация гостуваха и на ЦДГ „Щастливо детство“ в град Алфатар, за да участват в коледното тържество на учебното заведение, в което се обучават деца не само от града, както от селата Алеково и Чуковец, към градината е и групата в село Бистра.
        В дните преди празника от името на областния управител Стоян Бонев поздравителни адреси за своите публични прояви получиха самодейците от Народно читалище "Доростол", вкл. за концерта на Ансамбъл "Силистра" и ДФФ "Добруджанче", групите за стари градски песни и др., както и художниците от групата на СБХ, подредила поредната си коледна изложба в салоните на Градска художествена галерия Силистра.