В Дулово Общинският съвет на инвалидите отпразнува международния ден на хората с увреждания

3/12/2014
 
          Заместник областните управители Младен Минчев и Венцислав Маринов, заедно с директора на финансовата дирекция на община Дулово Светла Господинова, и др. гости от различни институции, участваха в тържеството на Общинския съвет на инвалидите – най-голямата в областта подобна организация, посветено на международния ден на хората с увреждания – 3 декември.
         „В нашата организация има 460 членове от 27-те населени места в общината, от които 170 са с чужда помощ, а общо 1 000 е възможно да бъдат част от нас“, каза председателката на съвета Марийка Вълчанова. В словото си тя припомни на присъстващите близо 100 души, че от 1992 г. насам в международен мащаб се обръща внимание на инвалидите.
         Заместник областният управител Младен Минчев представи приветствие от името на Областна администрация Силистра и лично от областния управител Стоян Бонев. В него бе изразена съпричастност към хората със здравословни и социални проблеми.
          Своите поздрави към участниците в празничната среща поднесоха също община Дулово, областният координатор на „ГЕРБ – Старейшини“ Иван Иванов, общински съветник от Силистра; Маргарита Георгиева – председател на БСП в Дулово, и Велика Славова – председател на ЗК „Нива“ – село Проф. Иширково, с която ОбСИ-Дулово е в партньорски отношения.
          В деня за внимание към хората с увреждания Областна администрация стана съпричастна и към тържеството на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Силистра, чиято изложба е в сградата на Общински съвет Силистра.