Областният управител на Силистра поздрави шампиони по стрелба за първите им за сезона титли от държавни първенства

2/10/2014
          Започна активният сезон за спортистите от различните клубове. В кошницата с медали на състезателите от Силистра първите две шампионски титли са на СК "Снайпер 92" с президент Златко Нотев. По този повод областният управител на област Силистра Стоян Бонев отправи поздравителни адреси до Теа Димитрова и до Ванина Илиева, които се завърнаха от държавното първенство по стрелба за всички възрасти. В него участваха 15 състезатели от силистренския клуб. 
           Теа Димитрова участва в дисциплините с пушка при девойките младша възраст и завоюва златен медал на  "50 м. - 3 по 20 изстрела" от три положения - "коляно, легнал и прав", както и сребърен медал в дисциплината 50 м. от положение легнал. Така талантливата ни състезателка покрива нормативите за майстор на спорта. Това съобщи Иван Касчийски, ст. треньор в клуба и преподавател в ОСУ "Дръстър", където учат повечето от стрелците на Силистра. За 17-годишната Теа това е седма титла през последните години.  
         Ванина Илиева спечели златен медал и шампионска титла в дисциплината 50 м. с пушка - 30 изстрела от положение легнал. Ванина е дебютантка в състезания и e ученичка в 6 клас в ОСУ „Дръстър”. Постигнато е и III място отборно от страна на момчетата в дисциплината стрелба с пушка на 50 м - 30 изстрела от положение "легнал". 
          Успехите на състезателите ни по стрелба са резултат от работата на треньорката Иванка Димитрова, на вниманието на ръководството на клуба с председател Златко Нотев и на спортното училище с директор Петър Цветков, както и на помощта на община Силистра - в случая с осигурения транспорт за участие в състезанието.
         Областна администрация Силистра винаги е била на разположение на спортистите от Силистра и областта в случаите, когато е възможно да се окаже институционална или практическа помощ. В резултат на взаимодействието на спортен клуб, община и "Област Силистра" успешно бе защитен проект за ремонт на покритата лекоатлетическа писта на стадион "Луи Айер" в крайдунавския град.
         В поздравителния си адрес до Теа Димитрова областният управител на област Силистра заявява: „За мен е чест да Ви поздравя с поредния успех в една спортна дисциплина, която е в програмата на олимпийските игри. Пожелавам Ви успех в следващите изяви в национални и международни състезания“. В посланието до Ванина Илиева се казва: „Убеден съм, че всички, които имат заслуга за Вашия успех – треньорите и ръководителите на клуба и на спортното училище, изпитват гордост от златния медал, постигнат при неимоверна конкуренция“.