Областният управител на Силистра участва в откриването на новата учебна година в ПГ „Владимир Комаров“

16/9/2013
        

             Областният управител на област Силистра Насуф Насуф взе участие в откриването на новата учебна година в Професионална гимназия „Владимир Комаров“. В него учат ученици с петгодишен курс на обучение, като две са новите паралелки: по една в осми и в девети класове. В своето приветствие областният управител каза: „В момента в Силистренска област започва учебна година в десетки начални, основни и средни училища. Сред тях са 9 професионални гимназии, повечето от които са държавни учебни заведения. Из между професионалните гимназии Професионална гимназия „Владимир Комаров” е сред най-разпознаваемите. Пожелавам Ви и занапред „комаровци” да бъдат запазена марка в Крайдунавска Добруджа.“

             От името на областния управител бяха разпратени поздравления до 49-те училища в областта – от най-голямото – СОУ „Васил Левски“ в Дулово, до началното училище в село Алеково – най-малобройното в областта. В него той заявява: „Два са основните приоритета на сегашния екип на министерството на образованието: предучилищната подготовка и обучение, както и професионалното образование, което предстои да бъде обвързано с бизнеса и икономиката на страната.“ Към регионалните инспекторати при МОН ще се създадат обществени консултативни съвети. В тях ще участват представители на социалните партньори на регионално ниво, вкл. общините; неправителствени организации с опит в образователното дело, както и родителски организации. Подготвят се рамкови правила за взаимодействие между социалните партньори за решаване на проблемите в образованието.

               Представители на екипа и на администрацията на областния управител  - заместник-областните управители Вяра Емилова и Джанан Халил, главният секретар Светлана Великова и директорът на дирекция Тодор Динков участваха в откриването на новата учебна година в ПГСУАУ „Атанас Буров“, ПГЛП „Пенчо Славейков“ и СОУ „Юрий Гагарин“, за да изкажат съпричастност към учениците, учителите и родителите.