Награди от Областна администрация Силистра за виртуален конкурс на РЕКИЦ Читалища Силистра

11/12/2020
 
РЕКИЦ Читалища Силистра обяви със съдействието на Областна администрация Силистра фотоконкурс на тема „От Никулден до Нова година“. В конкурса могат да участват читалищата в област Силистра с по ЕДНА СНИМКА НА СЪБИТИЕ с достатъчно висока резолюция (формати JPG, PNG), изпратена по електронен път с кратко описание към нея (кое е участващото читалище, кой е авторът на снимката и какво тя представя).

Идеята на конкурса е да бъдат показани в най-добра светлина подредените в читалищата предпразнични КЪТОВЕ по фасади, в коридори, сцени в зрителни зали, както и в библиотеки.

Става дума за тържества, ритуали и обичаи, уважени с временни експозиции или на които са посветени събития в дните до посрещането на Новата 2021 г., включително знакови празници като Игнажден, Бъдни вечер, Рождество Христово (Коледа), Стефановден.

Всички читалища, участвали в неприсъствения задочен конкурс, ще получат поздравителни адреси от областния управител Ивелин Статев, а определените от специално междуинституционално жури ТРИ НАЙ-ИНТЕРЕСНИ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ И КОМПОЗИЦИЯ СНИМКИ ще бъдат отличени с МАТЕРАЛНИ НАГРАДИ (ваучери за книги).

Изпратените от читалищата материали ще бъдат публикувани на интернет страницата на РЕКИЦ (www.rekits-silistra.com), който отразява от м. юли 2014 г. случващото се в читалищата в област Силистра. Изпратените снимки ще станат част от обща виртуална (електронна) брошура, която ще бъде публикувана в интернет.

Имейл за изпращане на снимки: rekitssilistra@abv.bg РЕКИЦ ЧИТАЛИЩА СИЛИСТРА.

Тел. за допълнителни въпроси на GSM: 0897992559 Мария Неделчева – старши експерт РЕКИЦ Читалища Силистра.