МБАЛ Силистра изписа пациент с отрицателни тестове за кораноровирус

13/5/2020
Според последната справка на РЗИ Силистра във връзка с включените в 14-дневната противоепедимична карантина в област Силистра в момента са 594 лица, като инспекторите от дирекция НЗБ осъществяват наблюдение над карантинираните без личен лекар и контактни на болни с COVID-19.
 
Към 12.05.2020 г. хоспитализираните с COVID-19 в МБАЛ Силистра са трима, от тях настанен в ОАИЛ един и в Инфекциозно отделение – двама. Един от заболелите, хоспитализиран в Инфекциозно отделение е изписан на 12.05.2020 г. с два отрицателни резултата от PCR теста. Връчено е предписание за 28-дневна домашна изолация, считано от деня на изписването, при строго спазване на противоепидемични мерки.
 
В последната засега проверка от страна на инспектори от РЗИ-Силистра на заведения за обществено хранене, във връзка с измененията и допълненията в противоепидемичните мерки, разписани в заповед на МЗ не са установени нарушения, изискващи спиране дейността на заведенията.
 
Продължава пробонабирането в социалните заведения в област Силистра за PCR изследвания на персонала. На 12.05.2020г. са взети 30 проби, които ще бъдат изпратени във Вирусологична лаборатория на УМБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна.