Честваме 174-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

18/7/2011

 

           

Заместник областният управител Денка Михайлова участва в честванията на 174-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски. Тържествената церемония бе организирана от Националния дарителски фонд „13 века България”, общинския комитет „Васил Левски” и община Силистра.

            Пред бюст-паметника на Левски в центъра на Силистра, преподавателят по история в СОУ „Никола Вапцаров” Николай Тодоров поднесе слово за живота и делото на великия българин, прозрял, че за да се развива народът ни, то той трябва да живее в свободна, демократична и независима държава. Единадесетокласничката  от същото училище Ивена Ангелова изпя една от любимите песни на Левски „Яничари ходят мамо”. Въздействащото изпълнение на талантливото момиче „върна” присъстващите към историческите факти и събития, върху които прозорливата мисъл на Апостола и безкористната му любов към Отечеството оставиха незаличима следа.

Цветя на признателност, на бюст-паметника на Левски, положиха представители на държавната и местна власти, на политически и обществени организации и много родолюбиви силистренци.