Звездите от „X FACTOR” пеят за децата от Дом "Димчо Дебелянов" в Силистра

23/1/2012

 

            Участници в благотворителния концерт за силистренския дом за деца и юноши Димчо Дебелянов”, който се провежда тази вечер, имаха среща с областния управител Николай Димов и народния представител Стефан Господинов, под чийто патронаж е събитието.

            Концертът е организиран от Асоциацията на сираците в България, със съдействието на Областна администрация-Силистра и се провежда в салона на драматичния театър.

            Николай Димов увери изрази събеседниците си, че за такива благородни каузи винаги могат да разчитат личната му подкрепа и на подкрепата на Областната администрация. Той изрази и очакването си - тази инициатива да допринесе за завършването на ремонта на покрива на Дома. „Но най-големите благодарности трябва да бъдат отправени към талантите, които подкрепят този концерт, както и към медиите, които го популяризираха – подчерта Областният управител.

            „За мен благотворителността е много сериозна кауза и специално се чувствам съпричастен не само към младите хора, но и въобще към хората в неравностойно положение” – мотивира народният представител Стефан Господинов решението си да подкрепи проявата и допълни: „естествено – децата са нашето бъдеще и от това как ще отраснат те и как ще ги възпитаме - зависи бъдещето на нашата държава...”

            Силистренският дом „Димчо Дебелянов” ще бъде удостоен с приза „Дом №1”, заради „прекрасните условия, които са създадени в него” - най-близки до семейната среда, като отношение и възпитание, съобщи председателят на Асоциацията на сираците Слави Михайлов. Втори е домът „Мария Велкова” във Велико Търново, а трети в положителната класация - Дом „Българка” в гр. Стара Загора. Като „най-критичен”, „заради окаяното си състояние”, Асоциацията на сираците определя Дома „Княгиня Надежда” в град Варна.

            „От това - за какви деца ние се грижим в момента зависи с какви граждани на Републиката ще живеем след време” – така директорът на Силистренския дом за деца и юноши Стелиян Стойчев обясни усилията на екипа възпитатели, с които работи да направят най-доброто за момичетата и момчетата, които са им поверени.

            „Участието в такива концерти е важно за мен не само като изпълнител, а и като морален дълг” - обясни мотивацията си да подкрепи благородната инициатива младият изпълнител Богомил Бонев, станал популярен като финалист от предаването X FACTOR”. Той сподели впечатленията си, че на такива концерти, децата се чувстват специални и това за тях е стимул да повярват в себе си.

            Над 400 са продадените талони за концерта. В него, освен Богомил участват и колегите му отX FACTOR Александра Апостолова и Людмил Августинов, популярен като Jeason Brad Lewis, както и 8-годищният солист на музикална формация „Сребърни звънчета”, при ОДК-Варна Стефан Трифонов.