Поздрави от Областна администрация Силистра до различни адресати

17/8/2021
В последните дни до няколко институционални адресата бяха изпратени поздрави от името на Областна администрация Силистра. Областният управител Ели Тодорова участва в тържеството в София за 75-ата година от обявяването на независимостта на Индия. На него представителката на държавната власт в област Силистра по повод празника връчи поздравителен адрес на посланика на страната – Негово превъзходителство Санджай Рана, заедно с екземпляр от създаденото преди няколко години енциклопедично издание, посветено на областта.
 
Заместник-областният управител Минчо Йорданов бе специален гост на НЧ „Ведрина“ – кв. Попово, град Алфатар, по покана на Янка Господинова – кмет на община Алфатар, по повод откриването на обновената сграда на читалището, осъществено със съдействието на екипа на общината.
 
Поздравителен адрес бе изпратен и до НЧ „Васил Левски“ – село Българка, с председател Дочо Титев, във връзка с тържеството за 80-ата годишнина на читалището, основано година след възвръщането на Южна Добруджа към България след Крайовския мирен договор от 1940 г.
 
Поздравление с благотворителна лепта имаше от страна на представителството на държавната власт в област Силистра и до Ротари клуб Силистра с президент Боян Боев – организатор на публичната инициативата „Ротари АРТ работилница“ за събиране на средства за закупуване на противовирусни апарати за най-големите помещения в Регионална библиотека Силистра.