Община Кайнарджа първа в област Силистра с новоизграден Общински съвет

4/11/2015
 
     В община Кайнарджа бе първото от заседанията на законодателните органи в новия мандат – 2015-2019 г., на местното самоуправление в общините от област Силистра. Областният управител Стоян Бонев и заместник областният управител Младен Минчев бяха гости на заседанието, в което участваха 13-те избрани общински съветници (ГЕРБ – 6, ДПС – 3, БСП и РБ – по 2). За проведения избор докладва юристът Иван Антонов – председател на ОИК Кайнарджа .
    Под ръководството на областния управител бе осъществена процедурата по полагане на клетва на съветниците, на кмета на общината Любен Сивев и на 9-те кметове на кметства. Представителят на държавната власт приветства избраниците на народа в разпоредителната и в изпълнителната власти с пожелание за успешен мандат.
    По традиция най-възрастният общински съветник – в случая Димитър Димитров, откри първото официално заседание в новосформирания Общински съвет Кайнарджа и ръководи работата му до избора на председател – Ивайло Петков от ГЕРБ, който бе избран с 11 гласа срещу два на опонента му Наим Наим от ДПС.
    Станаха известни и датите за провеждане на заседанията на общинските съвети в другите общини в област Силистра: на 5 ноември от 10 ч. в Тутракан; на 9 ноември от 10 ч. в Дулово; на 10 ноември - в Силистра - 10 ч.; на 11 ноември от 10 ч. в Ситово и от 11 ч. в Алфатар; на 13 ноември от 10 ч. в Главиница.